Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta ViNO

Oma puoluepoliittinen historiani (erittäin) lyhyesti

Olen elämäni aikana kuulunut kahteen poliittiseen järjestöön (mukaan laskematta yliopistojen oppilasjärjestöjä): 2010-luvun alussa Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittoon ja vuodesta 2017 alkaen Perussuomalaisiin. ViNO:n liityin Haaviston innoittamana, joka muistutti minua tietyllä tapaa Obamasta, jota myös fanitin alkuun paljonkin, mahtoiko vuosi olla 2011? Sen jälkeen vietin muutaman vuoden poliittista hiljaiseloa. Tuona aikana Halla-aho ja mamu-asiat olivat melko paljon esillä mediassa.

Mielenkiintoisia uutisia

Nuorisojärjestöt ovat kokoontuneet kehittämään linjojaan. Muistammekin varmasti kokoomusnuorten ohjelmaan liittyneen ylireagoinnin  sekä tuoreemman PS-nuorten tekemän lähentymisen maahanmuuttokriittisen Svenska Demokraternan nuorisojärjestön suuntaan.

Vasemmistonuoret tukee kansalaisaloitetta kannabiksen dekriminalisoimiseksi

Vuonna 2008 Vasemmistonuoret julkaisi päihdepoliittisen asiakirjan teemalla "Etusijalle ihminen - Pamppupolitiikasta haittojen vähentämiseen". Huumeeton yhteiskunta todettiin utopiaksi, ja asiakirjassa peräänkuulutettiin avointa keskustelua sekä tabun rikkomista. "(Kannabiksen) käyttö ja omaan käyttöön tarkoitettu kotikasvatus olisi perusteltua laillistaa, jotta kannabis ja kovat huumeet saataisiin eriytettyä lainsäädännöllisesti. Laillistamisella vältetään kannabiksen käyttäjien rikolliseksi leimaaminen ja sitä usein seuraavat sosiaaliset sanktiot", asiakirjassa perusteltiin.

Vihreät nuoret: Huumelainsäädäntö remonttiin

Julkaistu blogissani www.suviko.blogspot.com 19.12.2013

 

"Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO katsoo, että nykyinen huumausainelainsäädäntö toimii tarkoitustaan vastaan ja kaipaa kipeästi muutosta. ViNO vaatii luopumista huumeiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta rankaisemisesta ja voimavarojen suuntaamista haittojen ehkäisyyn ja hoitoon."

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä