*

Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vuokra-asunnot

Mitä asioita tulen ajamaan valtuustossa 1/2

Tässä kirjoituksessa pohdin mitä Vihreät ovat saavuttaneet Espoon valtuustossa 2013-2017 ja mitä tärkeitä asioita tulisin itse ajamaan ja viemään läpi! Tässä käsittelen päivähoitoa, kouluja, vanhustenpalveluita ja asumista.

 

 

Sanomalehti Karjalainen sensuroi

Tein eilen kommentteja sosialististen kerjäläistasavaltojen pää-äänenkannattajaan Sanomalehti Karjalaisen pääkirjoitukseen, jossa valheellisesti esitettiin, että Joensuussa olisi vuokra-asuntopula, ja heti DDR:n politbyroon sensorit iski. Kirjoitus ole seuraavanlainen:

Vuosi 2016: toivon parasta, pelkään pahinta

Menneestä vuodesta päällimmäisenä on mielessäni maahanmuutto. Ykkösasia se on myös joskus historiaa kirjoitettaessa.

Maahanmuutto ja sen rajuus yllätti, vaikka perussuomalaiset olivat siitä varoittaneet jo vuosia. Hallituksen enemmistöllä oli sormi suussa ja riittävän tehokkaita toimenpiteitä ei haluttu/ehditty ajoissa tekemään perussuomalaisten vaatimuksista huolimatta.

Turvapaikanhakijat menevät asuntojonon ohitse

Kun hallitsematon turvapaikanhakijajoukko pyrkii sisään Suomen länsirajalta, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen esikuntineen valmistelee jo heille asuntoja. Valtion tukemien ARA-asuntojen asukasvalintaa koskevia säännöksiä ollaan muuttamassa maatalous- ja ympäristöministeriön toimesta.

VVO:n karmaisevat luvut julki

Vuokra-asuntoja välittävä VVO-yhtymä Oyj julkaisi taannoin tuoreet lukunsa. Markkinanäkymät vaikuttavat myönteisiltä, sillä VVO:n tulos ennen veroja kohosi huhti-kesäkuussa 64,1 miljoonaan euroon. Viime vuoden vastaavana ajankohtajana tulos oli vain 29,7 miljoonaa euroa.

Vaihtoehtoja asuntopulan ratkaisemiseksi

Noin  25 000 ihmistä odottaa kaupungin vuokra-asuntoa, eikä helpotusta asuntopulaan ole näkyvissä. Kaupungin vuokra-asunnot eivät ole mitään pienimuotoista toimintaa erityisryhmille, vaan kaupungin tarjoama peruspalvelu, jota pitää laajentaa entisestään.

Nykyisessä taloustilanteessa kannattaisi investoida asuntojen rakentamiseen myös velkarahalla sillä kaupungin vuokra-asunnot maksavat täysin itsensä takaisin ja rakentaminen työllistää. Vuokratulot kattavat rakentamiskustannukset ja niillä huolehditaan kiinteistöjen ylläpidosta.

Vuokra-asuntotuotantoa on lisättävä

Opiskelijoiden tuloista menee leijonanosa vuokran maksuun. Yksin asuvien opiskelijoiden tuloista menee keskimäärin 72 prosenttia asumiskuluihin. Opiskelijoiden asuntopoliittisessa ‪Koti ois kiva -tempauksessa vaadin opiskelija-asuntotuotannon lisäämistä ja annoin siitä koulutuslupauksen.

10 keinoa alentaa asumiskustannuksia Helsingissä

 

Helsingissä asuminen on niin kallista, että se tuottaa sekä sosiaalisia että kuntataloudellisia ongelmia. Mitä asumiskulujen alentamiseksi olisi sitten tehtävissä? Seuraavassa 10 ehdotusta.

1. Asuntojen lisärakentaminen

Hipposkylä – ei enää tilaa vähäväkisille?

Tämä kirjoitus liittyy Aamulehdessä 11.11.2014 olleeseen artikkeli Hipposkylän tulevaisuudesta. Samansisältöinen kirjoitukseni kuin tämä blogi on julkaistu myös Aamulehden vierailujakirjoituksena 17.11.2014.

Aamulehden Hipposkylää koskeva artikkeli oli hyvin osuva ja ajankohtainen, sillä Hipposkylä edustaa oman aikakautensa näkemystä kohtuuhintaisesta asumisesta. Nykyisten asukkaiden huoli heidän asumisensa tulevaisuudesta on aiheellinen. Yhtä edullista vuokra-asuntoa on Tampereelta hyvin vaikea löytää.

Kaupungin omistamien vuokra-asuntojen asukasdemokratia

Asukasdemokratia perustuu lakiin yhteishallinnosta vuokrataloissa ja yhteishallinnon tarkoitus kuvaillaan seuraavasti:   vuokratalojen asukkaiden ja omistajien tässä laissa säädetyn yhteishallinnon tarkoituksena on antaa asukkaille päätösvaltaa ja vaikutusmahdollisuus omaa asumistaan koskevissa asioissa sekä lisätä asumisviihtyvyyttä ja edistää vuokratalojen kunnossapitoa ja hoitoa. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä